Watertrensen

Een watertrens is een bit met losse bitringen die rond kunnen draaien. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat het mondstuk bewegelijk is in de mond van het paard. De ruiter heeft hierdoor een losse, lichte verbinding met het paard.

Wil je een watertrens voor je paard? Dan heb je bij BR een uitgebreide keuze aan verschillende uitvoeringen en materialen. Een rechte trens werkt bijvoorbeeld scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken watertrens. De BR Soft Contact bitten hebben een anatomische vormgeving die de vorm van de paardenmond volgt waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling ontstaat.
Een Waterford bit heeft een mondstuk met flexibele schakels. Deze maken het voor het paard moeilijker om het bit vast te pakken en op het bit te gaan hangen. Ook het materiaal van het bit speelt een grote rol bij je keuze. De BR Sweet Iron bitten staan bekend om de zoete smaak van het mondstuk waardoor de aanmaak van speeksel wordt gestimuleerd en het helpt je paard het bit te accepteren. Bij alle watertrensen staat een uitgebreide omschrijving die je helpt bij de keuze van het juiste bit voor jouw paard.

Product toegevoegd aan wishlist
Product toegevoegd aan vergelijken