Zweet/showdekens

Een zweetdeken wordt gebruikt om te voorkomen dat je paard na het rijden te snel afkoelt. Het zweet wordt door het materiaal van de deken opgenomen  en wordt afgevoerd aan de buitenlucht Vooral als het wat kouder is koelen spieren snel af als je paard erg bezweet is. Je paard kan daardoor stijve spieren krijgen als ze niet warm gehouden worden. Omdat de hals van je paard meestal het meest bezweet  is, is het handig om een halsdeken te gebruiken. BR heeft ook losse halsdelen die op een zweetdeken gezet kunnen worden.

Je kunt de zweetdeken al bij het uitrijden erop leggen. Het is dan wel aan te raden om een zweetdeken zonder kruissingels of met afneembare kruissingels te gebruiken, want het kan gevaarlijk zijn als de singels los hangen terwijl je uitstapt. Als je de zweetdeken op stal of voor transport gebruikt zorgen de kruissingels er juist voor dat de deken goed blijft liggen.

In het assortiment vind je onder andere dekens van fleece of zelfs met een kraag van synthetische schapenvacht.

De BR zweetdekens zijn verkrijgbaar in verschillende, mooie kleuren en zijn vaak voorzien van een mooi sierkoord aan de staartkoord. Ook zijn ze heel geschikt om te laten borduren met de naam van je paard, je stalnaam of sponsor. Zo krijg je een heel persoonlijke showdeken.

Product toegevoegd aan wishlist
Product toegevoegd aan vergelijken