Cookies

Wij maken gebruik van verschillende cookies. Cookies zorgen bijvoorbeeld dat je cookie keuze onthouden wordt en je deze pop-up niet iedere keer opnieuw krijgt. Zonder functionele cookies werkt onze website niet goed, deze zijn niet optioneel. Statistiek cookies helpen ons om te begrijpen hoe bezoekers onze website gebruiken. Marketing cookies helpen ons met het uitvoeren van onze marketing speciaal gericht op jou. Wil je een optimale website ervaring? Vink dan alle soorten cookies aan!

In onze cookie policy staat uitgebreide informatie over alle cookies, hier kan je ook altijd je cookie voorkeuren nog aanpassen.

Meer info

BR Blog


August Bridle Blog

Hoofdstellen & Neusriemen

 

16 augustus 2018 / Garbrielle van Zuilen

Wat zoek jij in een hoofdstel? Wil je graag een anatomisch hoofdstel met lak en glinsterende diamantjes voor een onuitwisbare indruk of ga je juist voor een traditionelere look? Uiteindelijk is een hoofdstel niet alleen voor de sier, een hoofdstel dat je paard goed past zal het makkelijker maken om een fijne aanleuning te verkrijgen. Niet ieder hoofdstel past goed op ieder paard en zelfs met een anatomische vorm kan een hoofdstel toch onaangenaam zijn... Lees meer.

 

July Bit Blog 2

Een mond vol: verschillende bitten

 

3 augustus 2018 / Garbrielle van Zuilen

Waar begin je als er zoveel verschillende bitten zijn? Vaak is er te weinig aandacht voor het bit en dat terwijl het een belangrijk onderdeel van het harnachement is. Een bit dat niet bij je paard past of niet lekker zit, kan zorgen voor problemen in het lichaamsgebruik van je paard. Het kan lastig zijn om erachter te komen welk bit voor jullie ideaal is, het gezegde ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ geldt in dit geval ook voor paarden.... Lees meer.

 

July Bit Blog 1

 

Voor de echte fijnproevers: Ieder bit zijn eigen smaak

 

 16 juli 2018 / Garbrielle van Zuilen & Micha van Rheden

Accepteert jouw paard het bit? De zoektocht naar het juiste bit is lang niet altijd even gemakkelijk omdat er meerdere factoren meespelen. Zo zijn onder andere de ruimte en vorm van de mond en die van de tong en lagen van het paard van belang. Uiteraard spelen de vorm, het materiaal en de smaak... Lees meer.